Odaberite
Obilježen Međunarodni dan žena uz Kerekesh teatar i karanfile

U sklopu 14. Tjedna smijeha a u organizaciji Općine Petrijanec i Kerekesh teatra jučer je u Društvenom domu Petrijanec odigrana predstava “Pod hitno na hitnu”.  Tradicionalno u mjesecu ožujku kada se tjedan smijeha održava uključila se i općina Petrijanec.

Predstava je za gledatelje bila besplatna, a svojevrstan je ovo nastavak mnogobrojnih nastupa Kerekesh teatra i njegove družine u Petrijancu. Kazališne predstave, koje za mještane općine organizira i financira Općina Petrijanec, zadnjih su godina omiljena okupljališta mještana naše općine. Najomiljenije su uvijek bile predstave Ljubomira i Jana Kerekeša, koji su gostovali mnogo puta i u Petrijancu te izveli različite predstave, od Dimnjačara, Imovine, Pokopaj me nježno, Krtice pa sve do novih predstava koje radi s ovim ansamblom.

Općina Petrijanec prepoznaje potrebu održavanja kulturne ponude u svojoj sredini, iako je Varaždin blizu. U sklopu ovogodišnjeg 14. Tjedna smijeha, najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj za čije je partnerstvo i pomoć u realizaciji načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec primio Zahvalnicu od umjetničkog voditelja Kerekesh Teatra.  Spomenimo da je Općina Petrijanec primila i zahvalu za suradnju i u snimanju filma “Marginalci”.

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec tom je prigodom simboličnom gestom darivao žene i čestitao Dan žena mnogobrojnim sumještankama u općini Petrijanec.

 

Skip to content