Odaberite
Advent u Zelendvoru jedan je od najljepših u ovim krajevima

Općina Petrijanec ove godine je organizirala jedan od najljepših i najbogatijih adventa u kraju, Advent u Zelendvoru. U subotu, oni najmlađi mogli su uživati u društvu Djeda Božićnjaka u njegovoj kući, dok nam je udruga Tilia Nova sa svojim polaznicima radionice okitila dva bora a nakon njih članovi Dramske skupine KUD-a Petrijanec “Ka te briga MI” upriličili prikaz živih jaslica a mladi i oni nešto stariji mogli su uživati u STAND UP komediji Gorana Vugrinca te se zabavljati uz Tamburaški sastav Taliri.

U nedjelju je program bio još bogatiji, a od 15:00 sati ponovno je drugi dan za redom Djed Mraz došao u kočiji te zahvaljujemo Udruzi “Konj moj prijatelj” na ovom jedinstvenom doživljaju kao i udruzi “Petrajski kurent” na langošima i ukrašavanju kuće Djeda Mraza. Nadalje, dan su obogatila i djeca Dječjeg vrtića „Bambi“, koju su posjetili Moto Mrazovi iz MK Sjeverozapad. Od šesnaest sati redom su nastupali: Dramska skupina OŠ Petrijanec, Vinički tamburaši dok su nam zbog bolesti nastup nažalost morali otkazati KUD Voća. Bio je tu i Zbor udruge umirovljenika Općine Petrijanec kao najstariji članovi ove manifestacije ali jednako motivirani da na zimi u Zelednvoru nastupe i lijepom se pjesmom predstave. Zahvaljujemo i lovcima lovačkog društva “Šljuka” Petrijanec koji su besplatno dijelili gulaš kao i SRU Općine Petrijanec koji su podijelili papaline posjetiteljima. Zahvaljujemo i izlagačima obrtnicima i OPG-ovima koji su izložili i prezentirali svoje proizvode.

Potrudili smo se da zaista uređenjem ovog vanjskog prostora u Zelendvoru unesemo božićni duh u našu općinu i ovo predivno mjesto. Nekoliko stotina posjetitelja uživalo je u druženju uz predstavu, pjevanje, glazbu i bogatu gastro ponudu. Bogat program i gotovo sve uzrasne generacije koje su sudjelovale u programu govori nam kakvo zapravo bogatstvo imamo u našoj općini. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj organizaciji i sudjelovali u istoj a isto tako zahvaljujem i svim posjetiteljima koji su vjerujem mogli uživati u ova dva dana. Nadam se da će ovaj advent postati tradicija te da će iz godine u godinu biti sve bolji – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Sretan i blagoslovljen Božić!

 

Skip to content