Odaberite
U Novoj Vesi Petrijanečkoj proslavljen blagdan Svete Katarine Aleksandrijske

U petak, baš kao i svake godine na 25.studeni, u Novoj Vesi Petrijanečkoj održavalo proštenje o spomendanu Svete Katarine Aleksandrijske, po kojoj ime nosi i lijepa  kapela izgrađena u centru mjesta i blagoslovljena 1663 .godine od ruke biskupa Petra Petričića. Misna su se slavlja održavala u 9:00 i 11:00 sati predvođena domaćim župnikom Ivanom Sakačom. Nastavak obilježavanja imendana Sv.Katarine Aleksandrijske u Novoj Vesi donosio je program u postavama udruga, čiji su članovi u maloj dvorani Društvenog doma izložili svoje kreativne radove. Tako su svoje slike na banerima izložili članovi UDVDR Kluba Petrijanec, dok su svoje rukotvorine izložili Tilia Nova, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec i OŠ Petrijanec.

Nakon svete mise mještani su mogli razgledati izložbene radove spomenutih udruga a program obilježavanja “proštenja” nastavio se  Svečanom sjednicom Mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka. U programu svečane sjednice sudjelovali su Dječji vrtić “Bambi” Petrijanec i PŠ Nova Ves Petrijanečka koji su se predstavili pjesmom, plesom i recitacijom.

U punom društvenom domu i raznolikom programu uživale su sve generacija mještana naše općine. Na kraju svečane sjednice prigodnim riječima obratili su se Željko Posavec, načelnik općine Petrijanec i Ivan Kovačić, predsjednik mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka.

 

 

 

Skip to content