Odaberite
Poziv na paljenje adventskih svijeća na Trgu Svetog Petra i Pavla u Petrijancu

Advent je pred vratima, vrijeme pokore, zajedništva i radosnog iščekivanja dolaska malenoga Isusa. Adventski vijenac simbol je nade i radosnog iščekivanja. U Došašću ga nalazimo u crkvama, obiteljskim kućama, javnim ustanovama, trgovima i mjestima sastajanja ljudi. Prema tradiciji svijeće simboliziraju nadu, ljubav, radost i mir.

Paljenje prve adventske svijeće održat će se u subotu, 26. studenog 2022.g. s početkom u 18:00 sati uz prigodni program kojeg će izvesti ŽVS „Erato“. Želja nam je da ljudi na trenutak zastanu i u vijencu kao simboličnu znaku otkriju duhovnu snagu kojom se iz mraka ulazi u svjetlo.

Svake naredne subote palit će se po jedna adventska svijeća. Uz molitvu našeg velečasnog Ivana Sakača, paljenje će popratiti Folklorna sekcija KUD-a Petrijanec i mali floklor dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec 03.12.2022.g, Zbor Udruge umirovljenika 10.12.2022.g, te Crkveni zbor Župe Petrijanec 17.12.2022.g.

Pozivamo Vas da se odazovete na paljenje adventskih svijeća, kako bi uz pjesmu i molitvu simbolično u duhu zajedništva, zakoračili u najljepše doba godine.

Skip to content