Odaberite
Ispred varaždinske Gradske vijećnice lampionima ispisano ime grada heroja

U Varaždinu je večeras na Trgu kralja Tomislava ispred Gradske vijećnice lampionima ispisano ime Vukovara.

Tim već tradicionalnim, dostojanstvenim činom, dan uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odana je počast poginulim braniteljima Vukovara i Škabrnje, kao i svim nedužnim poginulim civilima u Domovinskom ratu. Obilježavanje su zajedno organizirali Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, a svečanost su uveličali i predstavnici Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije.

Svijeće su palili u ime Grada Varaždina gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora, u ime Varaždinske županije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec, a s njima i predstavnici Policijske uprave varaždinske, te predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća Lovro Ledenko te prisutni članovi Gradskog vijeća kao i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ostali ugledni građani.

U sjećanje na sve žrtve pjesmu “Stoji grad” Hrvoja Hegedušića pročitala je Bella Sedlar, učenica 5. Osnovne škole Varaždin, a župnik Župe svetog Nikole, prečasni Stjepan Najman, dekan istočnovaraždinskog dekanata i kanonik Zbornog kaptola predvodio je molitvu za sve poginule, nestale i ranjene.

 

Skip to content