Odaberite
Mještani općine Petrijanec prikupili veliku količinu pomoći za Černivecku oblast u Ukrajini

Jučer je u Društveno – vatrogasnom domu Petrijanec bila organizirana akcija prikupljanja humanitarne pomoći za Černivecku oblast u Ukrajini. Ova regija, s kojom je Varaždinska županija pobratimljena putem Sporazuma o suradnji sklopljenog 2013. godine, danas je privremeno boravište brojnih Ukrajinaca iz ratnih dijelove te zemlje, a kojima hitno treba pomoć, prije svega u obliku hrane s dužim rokom trajanja. Humanitarnu akciju su organizirali Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec, Općina Petrijanec i Kulturno umjetničko društvo Općine Petrijanec, a odaziv je nadmašio sva očekivanja.

Prikupljala se hrana, higijenski pribor, pelene, dječja hrana. Danas je otpremljen kamion sa 8 paleta robe te su mještani općine Petrijanec ponovno pokazali veliko srce.

Želim zahvaliti svima koji su se uključili u ovu našu humanitarnu akciju. Zahvaljujem vatrogascima i volonterima  što su zaprimali i sortirali robu. Također zahvala ide i svim tvrtkama koje su se uključile u ovu humanitarnu akciju, od prijevoznika do onih koji su donirali potrepštine, palete ili nešto treće –  načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

 

 

Skip to content