Odaberite
U samom centru Petrijanca uskoro 10 novih parkirnih mjesta na prostoru ambulante – u tijeku su radovi vrijedni gotovo 400 tisuća kuna

U samom centru Općine Petrijanec u tijeku su radovi vrijedni gotovo 400 tisuća kuna čime će mještani uskoro dobiti 10 novih parkirnih mjesta.

Novo parkiralište radi se u sklopu zdravstvene ambulante u samom centru Petrijanca i bit će rotacijsko. Mještani će ovim pothvatom vrijednim 389 tisuća kuna dobiti 10 novih parkirnih mjesta, a ispred ambulante će se osigurati i parkirno mjesto za invalide.

Kako je pojasnio načelnik Željko Posavec, projekt uređenja parkirališta napravljen je 2019. godine nakon čega su ishođeni uvjeti za početak radova sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama. S obzirom da je cijeli Trg svetog Petra zaštićen, Ministarstvo kulture i medija dalo je posebne uvjete prema kojima oni moraju imati svoj nadzor ali i uvjete same izgradnje parkinga.

-Projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te nam je odobreno 75 tisuća kuna. S obzirom da je riječ o vrlo maloj subvenciji uputili smo i jedan dopis tj. zahtjev Ministarstvu za dodatnom subvencijom pa se nadamo da ćemo dobiti i pozivan odgovor – rekao je Posavec dodavši kako će se i sam ulaz kvalitetno urediti kako bi sanitetski prijevoz imao pristup ambulanti.

Uz to, uredit će se i dio ograde oko samog objekta, oborinska odvodnja i javna rasvjeta koja će osvijetliti parkiralište.

-Uvjet Ministarstva kulture bile su betonske kocke (tzv. betonski opločnici – tlakovci)  i mi se naravno pridržavamo toga i u skladu s tim dovršit ćemo ovaj projekt – zaključio je načelnik.

Rok za završetak radova je 90 dana, a u Općini se nadaju kako će cijeli projekt biti gotov do kraja travnja.

 

 

 

 

Projektna dokumentacija

Skip to content