Odaberite
Započeli radovi na obnovi Stare škole u Petrijancu vrijedni čak 4 milijuna kuna

Nakon što je sredinom prosinca potpisan ugovor o izvođenju radova na obnovi zgrade Stare škole u Petrijancu, potpuna obnova vrijedna 4 milijuna kuna je i započela. Riječ je o zgradi izgrađenoj davne 1868. godine koja je zaštićena kao nepokretno kulturno dobro.

Radovi su započeli prije dva tjedna, a kako je pojasnio načelnik Željko Posavec, ovaj je projekt 2020. godine prijavljen na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. S obzirom da je putem tog natječaja za cijelu Hrvatsku bilo dostupno samo 9 milijuna kuna, načelnik Posavec izrazio je zadovoljstvo što je upravo njihov projekt među 12 kojima su dodijeljena sredstva.

-Ove godine ponovno smo se prijavili na natječaj putem kojeg će biti dostupno više novaca pa očekujemo dodatnu subvenciju. Već četiri godine prijavljujemo obnovu zgrade Stare škole na Ministarstvo kulture i medija i već četiri godine zaredom projekt nam je odbijen, a s obzirom da je zgrada nepokretno kulturno dobro apeliram na Ministarstvo da dođu pogledati kako napreduju radovi te da jedne godine za promjenu pozitivno ocijene projekt iz Petrijanca – poručio je Posavec.

S obzirom da je zgrada zaštićena, njezina namjena može biti isključivo javna pa će se nakon dovršetka radova u nju preseliti općinska uprava, imat će prikladnu arhivu, a u njoj će se održavati i sjednice Općinskog vijeća.

– Sada smo podijeljeni na dvije različite lokacije, jer se sjednice održavaju u društvenom domu u Petrijancu a jedinstveni upravni odjel je na drugoj lokaciji što je malo nezgodno – rekao je Posavec i dodao kako će se sanacijom obnoviti i vanjski i unutarnji dio zgrade, izolirat će se strop i pod, uvodi se novo grijanje, led rasvjeta i nove instalacije.

Rok za završetak radova je dvije godine, a kako je naglasio načelnik, riječ je o zaista velikoj investiciji pa očekuju i dodatne subvencije kako bi što manje opteretili općinski proračun.

 

 

Skip to content