Odaberite
Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u 2022. godini – Ministarstvo hrvatskih branitelja / Mjere za ublažavanje rasta cijena energenata

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u 2022. godini, koji je otvoren od 15. veljače do 17. ožujka 2022.

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u 2022. godini, koji je otvoren od 15. veljače do 17. ožujka 2022. godine.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrasci i popratna dokumentacija, dostupni su na mrežnoj  stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi , u Ministarstvu hrvatskih branitelja te u Područnim odjelima  Ministarstva u županijama.

Mjere za ublažavanje rasta cijena energenata

U sklopu paketa mjera za ublažavanje rasta cijena energenata, kojim će Vlada RH ublažiti udar na standard građana, najavljeno je proširenje opsega i povećanje iznosa socijalnih transfera najugroženijim i najranjivijim skupinama u društvu, socijalnim ustanovama i umirovljenicima.

Među mjerama je i subvencioniranje računa energenata u iznosu do 400 kn za ugrožene kupce energenata, a uz hrvatske branitelje korisnike zajamčene minimalne naknade tom mjerom bit će obuhvaćeni i korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata.

Najavljene su i jednokratne naknade za umirovljenike s mirovinama do 4000 kuna, i to u iznosu od 400 do 1200 kuna, ovisno o iznosu mirovine, a najveći iznos naknade predviđen je za mirovine do 1500 kuna.

Najavljene mjere primjenjivat će se od 1. travnja, a o postupku primjene i načinu podnošenja zahtjeva za korištenje istih pravodobno ćemo obavijestiti na našoj mrežnoj stranici.

Skip to content