Odaberite
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE PETRIJANEC

U ponedjeljak 7. lipnja 2021. godine održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Petrijanec, koja se održala u Velikoj dvorani Društvenog doma u Petrijancu, Trg svetog Petra 8, s početkom u 19:00 sati. U Općinsko vijeće Općine Petrijanec izabrano je trinaest vijećnika (8 sa liste SDP-a, 4 sa liste HDZ-a, HSS-a i HSLS-a i 1 sa liste NS Reformisti).

Sjednicu je na temelju članka 87. stavka 1. Zakona o lokalnim izborima sazvala pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Petrijanec Ankica Košić koja je predsjedala sjednici do određivanja predsjedavajućeg. Pročelnica Ankica Košić u uvodu je čestitala svim izabranim vijećnicima na izboru, a Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Petrijanec zahvalila se na uloženom trudu za provedbu izbora.

Nakon konstatiranja koji su vijećnici stavili mandat u mirovanje i utvrđivanja njihovih zamjena, predsjedateljica Ankica Košić je u svrhu utvrđivanja kvoruma bila prozvala vijećnike koji su na konstituirajućoj sjednici mogli donositi odluke, te je nakon prozivke utvrdila da su to slijedeći vijećnici:

– Diana Ljubek, Zvonko Bedenik, Ines Krobot, Ivana Dombaj, Martin Evačić, Miroslav Koprek, Rudolf Potočnjak, Goran Kišić izabrani s kandidacijske liste SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE HRVATSKE – SDP 

– Ines Kurečić, Josip Božić, Matija Košić, Gordana Vidović izabrani s kandidacijske liste HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE – HDZ, HRVATSKE SELJAČKE STRANKE – HSS, HRVATSKE SOCIJALNO – LIBERALNE STRANKE – HSLS 

– te Vesna Bednjanić izabrana s kandidacijske liste NARODNE STRANKE – REFORMISTI – REFORMISTI 

U Odbor za statutarno – pravna pitanja i mandatne poslove izabrani su Ines Krobot, Ivana Dombaj i Gordana Vidović.

Predsjednica Odbora za za statutarno – pravna pitanja i mandatne poslove Ines Krobot pročitala je Izvješće Odbora, te su mandati verificirani i slijedilo je polaganje svečane prisege članova Općinskog vijeća.

Daljnje vođenje sjednice sukladno članku 87. stavku 4. Zakona o lokalnim izborima preuzeo je Zvonko Bedenik.

U Odbor za izbor i imenovanja imenovani su Zvonko Bedenik, Diana Ljubek i Ines Kurečić, a u Odbor za financije i proračun imenovani su Martin Evačić, Zvonko Bedenik i Vesna Bednjanić.

Slijedio je  izbor predsjednika i  dva potpredsjednika Općinskog vijeća.

Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Petrijanec izabran je novi-stari predsjednik Martin Evačić a za potpredsjednike su izabrani: Zvonko Bedenik i  Matija Košić.

Općinski načelnik Željko Posavec čestitao je izabranim vijećnicima, te je naglasio kako se nada dobroj suradnji sa vijećnicima. Načelnik je naglasio da je vijeće u prošlom sazivu imalo održano 31. sjednicu općinskog vijeća i istaknuo veliku prisutnost vijećnika u prošlom sazivu na sjednicama vijeća a nada se da će tako biti i u ovom sazivu.

Na samom završetku sjednice Predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić zahvalio je nazočnima na sudjelovanju u radu, čestitao izabranima na odgovorne dužnosti i poželio svima uspješan rad u mandatu ovog Vijeća.

 

Skip to content