Odaberite
U DVD Petrijanec stiglo novo kombi vozilo od Hrvatske vatrogasne zajednice

Općina Petrijanec i općinska Vatrogasna zajednica danas je dobila jedno od 75 kombi vozila koje je Hrvatska vatrogasna zajednica podijelila vatrogasnim organizacijama diljem Hrvatske.

U Varaždinsku županiju stiglo je šest takvih vozila, a jedno je danas stiglo i u DVD Petrijanec. Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec podsjetio je o ulaganjima u vatrogastvo u općini.

– Općina Petrijanec je nabavila dva vozila u mojem mandatu, riječ je o vozilu za DVD Strmec Podravski i DVD Nova Ves, a ovo novo vozilo od Hrvatske vatrogasne zajednice će ostati u vlasništvu DVD-a Petrijanec. Jedno njihovo vozilo pak odlazi u DVD Majerje, pa možemo reći da smo u četiri godine riješili četiri kombi vozila za naša četiri vatrogasna društva. Uz to velik dio sredstava ulažemo u redovnu djelatnost naših vatrogasaca, sukladno Zakonu o vatrogastvu. Također, pomažemo i kapitalnim investicijama. Obnovili smo dva društvena doma, energetski smo obnovili Društveni dom u Novoj Vesi i nakon toga smo obnovili unutrašnjost. Rekonstruirali smo i dogradili Društveni dom u Družbincu, a sada nam kreće obnova Društvenog doma u Strmcu Podravskom, sanacija krovišta i uvođenje grijanja. U planu su još neke energetske obnove ali o tome kasnije kada se raspiše novi sedmogodišnji plan iz EU, najavio je Posavec.
Svim vatrogascima želimo sretan njihov dan, blagdan svetog Florijana – nebeskog zaštitnika vatrogasaca.

Nataša Šincek, predsjednica Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec podsjetila je da ove godine DVD Petrijanec slavi 110 godina od osnutka.

– S obzirom da nismo mogli obilježiti Dan sv. Florijana kao prijašnjih godina, danas smo to napravili na ovaj način, uz čestitke DVD-u Petrijanec kojemu je ovo vozilo lijep poklon za rođendan, dodala je Šincek.

DVD Petrijanec ove godine ima veliku svečanost obilježavanja 110.godišnjice od osnutka.

U proceduri nabavka navalnog vozila

Darjan Lukaček, predsjednik DVD Petrijanec naglasio je kako novo kombi vozilo ima veliki značaj ne samo za DVD nego i za cijelu VZ Općine Petrijanec.

– S ovim projektom dobili smo dva vozila, a najveće zasluge ima sigurno predsjednica VZ Općine Petrijanec Nataša Šincek. Zahvalio bi se pogotovo načelniku Općine Željku Posavecu, koji je veliki prijatelj vatrogastva. Ovo vozilo koristiti će se najviše za prijevoz vatrogasaca na intervencije, kojih godišnje imamo u prosjeku oko 25. U proceduri smo i nabavke navalnog vozila i s Općinom smo dogovorili prvu ratu od 200.000 kuna, najavio je Lukaček.

 

Skip to content