Odaberite
OPĆINI PETRIJANEC POVELJA ZA NAJ-AKCIJU 2020. POD NAZIVOM „PRIPREMA, POZOR, VAN“

2020.godine Općina Petrijanec uključila se u provedbu aktivnosti Akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece“. Cilj Akcije je potaknuti lokalnu zajednicu, udruge i pojedince,  u uključivanje, poticanje aktivnosti i projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete života djece i mladih

Središnji koordinacijski odbor akcije Društva Naša djeca dodijelio je ove godine Općini Petrijanec Povelju „Naj akcija u 2020.“ za uspješno proveden projekt pod nazivom „Priprema, pozor, van!“

Cilj je akcije uključivanjem djece u donošenje odluka, razvijanjem ideja te samom participacijom u ostvarivanju istih poticati razmjenu iskustva, razvijati građanske i socijalne kompetencije, zadovoljiti potrebu za kretanjem i boravkom na otvorenom što doprinosi općem poboljšanju zdravlja i koordinacije pokreta, a s krajnjim ciljem uređenja prostornih uvjeta za boravak na otvorenom. Usprkos epidemiološkoj situaciji planirane radionice uređenja vanjskog prostora škole, sportska radionica, čitaonica na otvorenom, ekološke radionice sadnje biljaka i sadnica drveća odrađene su u manjim grupama djece različitih dobnih uzrasta.

Kako bi igrališta i otvoreni prostori ostali i dalje mjesta rekreacije, aktivnosti i okupljanja djece i mladih, u planu je uređivanje učionice na otvorenom te sadnja drvoreda pored dječjih igrališta.

Općina Petrijanec je zadnjih godina uložila značajna sredstva u revitalizaciju dječjih igrališta. Tako je prošle godine napravljeno novo dječje igralište kod dječjeg vrtića u Petrijancu vrijedno 50.825,00 kn sa nekoliko različitih kombiniranih igrala. Također, napravljena su i nova igrališta u naseljima Družbinec, Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka ukupne vrijednosti 30.125,00 kn.

Spomenimo da je Općina Petrijanec u rujnu 2018.-e godine donijela Odluku Općinskog vijeća o uključenju u akciju Gradovi i općine – prijatelji djece a prijavljenih za Povelje i Pohvale za “Naj akcije” 2020. godine je bilo 57 projekata.

 

Skip to content