Odaberite
Savjet mladih Varaždinske županije na temu mladih i koronavirusa u Općini Petrijanec

Ovu subotu, 16. siječnja, na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije održan je zajednički sastanak s Općinom Petrijanec na temu djelovanja Općine u pogledu politika za mlade u vrijeme krize uzrokovane COVID-19. Sastanku su ispred Savjeta mladih Varaždinske županije sudjelovali predsjednik Lovro Lukavečki i potpredsjednik Fran Ježić te članovi Petra Korpar i Mihael Slunjski, a ispred Općine Petrijanec načelnik Željko Posavec.

Savjet mladih Varaždinske županije je još prošle godine, početkom krize uzrokovane virusom COVID-19 inicirao javnu raspravu i predložio konkretne mjere za pomoć mladima koji su se našli u nezavidnoj poziciji. Današnji sastanak nastavak je svih dosadašnjih aktivnosti te su prezentirani konkretni prijedlozi poput sufinanciranja privatnog smještaja ili smještaja u studentskim domovima za one studente koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji uzrokovanoj nastalom krizom. Dodatno, jedna od tema je bila pomoć mladima u sektoru poduzetništva kroz program kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika HBOR-a.

Ovo je samo jedan od niza sastanaka koje smo održali s predstavnicima gradova i općina u našoj županiji. Smatramo kako je izuzetno važno u ovoj situaciji razmišljati o mladima kao društvenoj skupini koja je dosta pogođena ovom krizom. Mladi nikako ne smiju biti marginalizirani u ovoj krizi i mi ćemo se pobrinuti da ne budu zaboravljeni. – istaknuo je tom prilikom Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec rekao je kako Općina Petrijanec i u korona krizi nije zaboravila na mlade. Općina nastavlja sa stipendijama za učenike srednje škole i studente. U proračunu za 2021. godinu je osigurano za tu namjenu 300.000,00 kn. Također našim poduzetnicima omogućili smo oslobođenje komunalne naknade za ono razdoblje kada im je bilo onemogućeno raditi.

Zahvaljujem Savjetu mladih Varaždinske županije koji je izrazito aktivan na inicijativama i dobrim idejama – dodao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Savjet mladih Varaždinske županije u narednom razdoblju nastojat će komunicirati preporuke za mlade sa što više jedinica lokalne samouprave te se očekuju dodatni sastanci.

 

Skip to content