Odaberite
Mještani općine Petrijanec prikupili veliku količinu pomoći za potresom pogođena područja

Na Staru godinu kamion pun potrepština dostavljen je u Sisačko – moslavačku županiju u područje pogođenom potresom. U suradnji s Crvenim križom pomoć se prikupljala u svakom vatrogasnom domu odnosno u svakom mjesnom odboru u Općini Petrijanec. Humanitarnu akciju su organizirali Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec, Općina Petrijanec i Stožer civilne zaštite općine Petrijanec, a odaziv je nadmašio sva očekivanja. Bila je već to druga takva akcija, prvu su organizirale Ana i Ivana Mihin iz Majerja, koje su prikupile 2 kombi vozila pune hrane, higijene i odjeće te dostavile u potresom pogođena područja.

Prikupljala se hrana, higijenski pribor, pelene, dječja hrana, nešto tople odjeće, deke, jastuci. Prikupili smo i donirane grijalice. Prvi dio smo otpremili 31. prosinca koji smo trebali dostaviti u Javnu vatrogasnu postrojbu u Sisku, međutim dolaskom na navedenu lokaciju, zbog puknuća i oštećenja vatrogasnog doma, potrepštine smo dostavili na drugi prihvatni centar Crvenog križa, nedaleko od JVP Sisak.

Želim zahvaliti svima koji su se uključili u ovu našu humanitarnu akciju. Zahvaljujem vatrogascima i volonterima  što su zaprimali i sortirali robu. Također zahvala ide i svim tvrtkama koje su se uključile u ovu humanitarnu akciju, od prijevoznika do onih koji su donirali potrepštine, palete ili nešto treće. U ovo blagdansko vrijeme strašno je vidjeti  obitelji koje su u trenu ostale bez krova nad glavom, stoga je važno, osim pomoći, uputiti stradalima na taj način najvažniju poruku a to je da smo svi uz njih –  načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Prve dane Nove godine nekolicina mještana iz Općine Petrijanec i Sračinec proveli na mjestima u Petrinji i Sisku gdje su radili na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta i uklanjanju crjepova.

 

Skip to content