Odaberite
Općina Petrijanec dodijelila 70 stipendija učenicima i studentima

Općina Petrijanec i ove godine stipendira učenike i studente kako bi ih potaknula na ostvarivanje što boljeg uspjeha u školi te na uključivanje što većeg broja mladih ljudi na nastavak školovanja na visokoškolskim ustanovama.

Za školsku odnosno akademsku 2020./2021. godinu dodijeljeno je 70 stipendija, a u proračunu Općine za tu je svrhu osigurano 270.000 kuna. Prema definiranim kriterijima, Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdilo je da pravo na stipendiju ima 29 učenika i 41 student.

Učenici srednjih škola sa sjedištem na području Varaždinske županije i izvan nje dobivat će stipendije u iznosu od 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije dobivat će 300 kuna mjesečno, a studenti čija visoka učilišta sjedište imaju na području Međimurske županije 350 kuna mjesečno. Oni studenti koji visoka učilišta polaze izvan Varaždinske i Međimurske županije, na području Republike Hrvatske ili u stranoj državi, dobivat će 600 kuna mjesečno.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna 2020. godine do 30. lipnja 2021. godine, a studentima za razdoblje od 1. listopada 2020. godine do 31. srpnja 2021. godine.

S obzirom na cjelokupnu situaciju s virusom COVID-19 na području Varaždinske županije, ali i šire, ove se godine neće održati potpisivanje ugovora. Učenicima i studentima ugovori su poslani poštom u dva primjerka te su dužni potpisani primjerak ugovora dostaviti u prostorije Općine zajedno s potrebnom dokumentacijom.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec upućuje čestitku svim stipendistima, uz želju da i dalje nastave ostvarivati takve i još bolje rezultate jer samo vlastitim razvojem, razvojem svojih osobnih i profesionalnih sposobnosti u mogućnosti smo unapređivati svoju zajednicu.

„Pandemija koronavirusa poremetila je brojne planove, no ono što nijednog trenutka nije bilo upitno su stipendiranje učenika i studenata. Obrazovanje je temelj razvoja svakog društva, a bez kvalitetnih i obrazovanih pojedinaca nema budućnosti. Mi ćemo nastaviti poticati naše mlade na izvrsnost i nastavak obrazovanja”, istaknuo je načelnik Posavec.

Inače, prema zadnjim podacima Državnog zavoda za statistiku, u akademskoj godini 2018/2019, 117 studenata prema mjestu prebivališta dolazi upravo iz Općine Petrijanec a u statistiku ulaze visoke škole, veleučilišta, fakulteti stručni studij, fakulteti sveučilišni studij i umjetničke akademije. Također, prema istim podacima upisana su i 2 studenta na doktorski studij.

Stipendije za nadarene učenike i studente primjer su dobre prakse, motivacije i poticaja Općine Petrijanec za trud i ulaganje nas mladih te velika pomoć za ostvarivanje svih naših uspjeha i rezultata. Želio bih pohvaliti našu općinu za prepoznavanje važnosti ulaganja u obrazovanje i nagrađivanja učenika i studenata za iznimne rezultate u obrazovanju na koje svi zajedno možemo biti ponosni – Petar Brlek  Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

 

Skip to content