Odaberite
Stožer civilne zaštite RH – Odluka kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVIDA-19 putem okupljanja

Zbog loše epidemiološke situacije u državi, posebice na sjeveru, na razini čitave Republike Hrvatske uvode se nove, strože epidemiološke mjere, kao i za područje Varaždinske županije.

Ograničava se broj ljudi na svim javnim događanjima i okupljanjima na 20 osoba, dok se zabranjuju sva javna događanja i okupljanja u zatvorenim prostorima.
Osim usluga pripreme i dostave hrane, privremeno se obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata.
Privremeno se obustavljaju profesionalne umjetničke izvedbe i programi, izložbe, sajmovi i slične manifestacije te kino projekcije, a nastavlja se obustava sportskih natjecanja i organiziranih treninga u sportovima u kojima dolazi do fizičkog kontakta (nogomet, rukomet, košarka i sl.), kao i korištenje sportskih terena, sportskih centara i rekreacijskih centara za sportove i sportske aktivnosti u kojima dolazi do fizičkog kontakta.
Obustavljaju se i amaterske kulturno-umjetničke izvedbe i programi.
Obvezuju se sve prodavaonice i trgovine da na ulazu jasno istaknu obavijest o najvećem mogućem broju kupaca koji istovremeno mogu biti u prodavaonici sukladno preporukama i uputama HZJZ-a uz pridržavanje ograničenja dopuštenog broja kupaca, kao i da osiguraju dodatne mjere kako u njihovim prostorima ne bi istovremeno boravio veći broj kupaca od dopuštenog.
Stožer civilne zaštite RH preporučuje da se privatna okupljanja ograniče na članove iz najviše dva različita kućanstva, dok poslodavcima Stožer preporučuje da organiziraju rad uz što veću međusobnu udaljenost radnika i održavanje minimalnog fizičkog razmaka od najmanje 2 metra.
Isto tako Stožer civilne zaštite zabranio je posjete korisnicima pružateljima socijalnih usluga smještaja za starije i nemoćne osobe te odrasle osobe sa invaliditetom, kao i izlaske korisnika izvan dvorišta objekta pružatelja usluga smještaja starijih i nemoćnih osoba te odraslih osoba sa invaliditetom.

Također, preporuka poslodavcima je da obavezno provjetravaju prostorije u kojima se radnici zadržavaju.

 

Spomenute mjere stupaju na snagu od subote 21. studenoga i trajat će do 4. prosinca ove godine odnosno 15. prosinca.

 

 

Odluka – okupljanja – 2. izmjena

 

 

Odluka – Varaždinska ž. – 3. izmjena

Skip to content