Odaberite
Sveti Nikola posjetio je mališane Općine Petrijanec i obradovao ih poklonima
Sveti Nikola jedan  je od najomiljenijih kršćanskih svetaca – zaštitnik je pomoraca, trgovaca, putnika i ribara, ali najviše mu se ipak raduju najmlađi. To se dokazalo i na podjeli darova za djecu s područja Općine Petrijanec. Pokloni su podijeljeni djeci, sve od onih najmlađih pa do učenika četvrtog razreda.
S djecom, roditeljima, bakama i djedovima na nastupu mađioničara Joze Boze “Čarolija prosinca”  bio je i načelnik Općine Petrijanec, Posavec Željko. Uz mađioničarske trikove koji su oduševili mališane, rasplesanog Svetog Nikolu, dobru atmosferu i puno darova ponovno smo obilježili i proslavili ovaj dan koji će zasigurno ostati u lijepom sjećanju našim najmlađima.
Podijeljeno je ukupno više od 600 poklona.
U vrijeme došašća tj. adventa slavi se Dan svetog Nikole. Na Nikolinje, 6. prosinca darivaju se djeca po uzoru na Svetog Nikolu biskupa, koji je prema legendi noću potajno kroz prozor donosio darove siromašnim ljudima. Općina Petrijanec će i narednih godina osigurati u svom proračunu sredstva ne bi li Svetom Nikoli olakšala nabavu i podjelu poklona za mališane.
A kako je bilo, pogledajte sami u foto galeriji :
Skip to content