Odaberite
Dodijeljene stipendije učenicima i studentima Općine Petrijanec

U prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec, održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2019./2020. Dobitnicima stipendija ugovore je uručio načelnik Općine Petrijanec uz prigodnu čestitku: „Raduje činjenica da u našoj općini svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Danas svi želimo našoj djeci pružiti najbolje i najviše što možemo kada je u pitanju obrazovanje, a troškovi su sve veći. Zbog toga smo odlučili da osim studenata stipendiramo i ove godine nadarene učenike srednjih škola. Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija“.

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2019./2020. Petrijanec dodijelila je 71 stipendiju za što je u proračunu osigurano 270 tisuća kuna. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 26 učenika i 45 studenata.  Učeničke stipendije iznose 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, njih šestero, dobivati će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije, njih četiri, 350 kuna. Nadalje, studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za cijelu školsku godinu u trajanju od 1. rujna tekuće kalendarske godine do 30. lipnja naredne kalendarske godine, a studentima za cijelu akademsku godinu u trajanju od 1. listopada tekuće kalendarske godine do 31. srpnja naredne kalendarske godine, odnosno u vremenskom trajanju od 10 mjeseci.

Ulaganje u obrazovanje najisplativija je investicija kao ključni faktor ekonomskog rasta i razvoja svakog društva. Drago mi je da je naš načelnik Željko Posavec prepoznao važnost ulaganja u znanje, obrazovanje i nas mlade. Osim materijalnih troškova školovanja i različitih stučnih edukacija htio bih naglasiti važnost potpore Općine Petrijanec u svrhu promicanja vrijednosti znanja i obrazovanja te poticanja nas mladih na izvrsnost. Stoga se u ime svih nas i u svoje osobno ime zahvaljujem za dodjeljene stipendije za nadarene učenike i studente Općine Petrijanec – Petar Brlek, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 5. godina

Skip to content