Odaberite
Želim voziti bicikl

U prostorijama Općine Vinica predstavljen je projekt „Želim voziti bicikl“ kojeg će se provoditi u četiri osnovne škole na području Varaždinske županije, a to su OŠ Vinica, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec i VII. OŠ Varaždin koji su danas potpisali ugovore o provođenju i financiraju projekta uz općine Vinica, Cestica i Petrijanec te ZSUGV. Sam projekt će provoditi Biciklistički akademski sportski klub „Vinica“ na čelu s Branimirom Štimecom, a najbolji učenici ovog programa su ujedno pobjednici i sudionici državnog natjecanja „Sigurno u prometu“.

– Oni najbolji koji će pohađati ovaj projekt, četiri najbolji iz osnovne škole, će se natjecati na županijskom natjecanju, najboljih četiri na županijskom idu na državno, a najboljih četiri na državnom idu na prvenstvo Europe – naglasio je Štimec.

Na predstavljanje je stigao i varaždinski olimpijac Kristijan Đurasek koji je pozdravio i pohvalio ovu inicijativu.

– Jako je bitno da djeca nauče voziti bicikl i da su sigurna u prometu, a nakon toga, ako se nekome to svidi, može nastaviti i profesionalno se baviti biciklističkim sportom – rekao je Đurasek.

„Želim voziti bicikl“ je ranije u rujnu prošao na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019/2020. koji je objavljen 19. lipnja, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svojoj odluci od 25. rujna za provedbu projekta „Želim voziti bicikl“ izdvojio iznos od 120.904.76 kuna, čija ukupna vrijednost iznosi 185.904,76 kuna.

Općina Petrijanec također se uključila u projekt i podržala učenike koji će svoje vještine vježbati na biciklu uz mnoštvo prepreka u sklopu navedenog projekta.

Skip to content