Odaberite
Održano županijsko vatrogasno natjecanje – DVD Družbinec osvojio 9.mjesto i zlatnu medalju

Nakon niza uspjeha te osvojenog prvog mjesta na 6. Međuopćinskom vatrogasnom natjecanju VZO Cestica, VZO Petrijanec, VZO Vinica i VZO Maruševec vatrogasci iz DVD-a Družbinec nastupili su na 7. Natjecanju vatrogasaca Varaždinske županije. Natjecanje se održalo u nedjelju, 22.rujna na stadionu „Sloboda“ u Varaždinu. U kategoriji „muški A“ nastupilo je dvadeset devet ekipa a DVD Družbinec osvojio je s odličnim devetim mjestom osvojio i zlatnu medalju. Valja spomenuti da je vježba odrađena u vremenu 41,37 sekundi a ukupni broj bodova nakon odrađene vježbe 3/1 A te otrčane štafetne utrke na 400 metara s preprekama bio je 401,11.
Podsjetimo da prije samo četiri godine DVD Družbinec prolazio kroz teško razdoblje no zahvaljujući entuzijazmu mladih članova i svesrdnu pomoć starijih vatrogasaca, društvo je oživjelo u pravom smislu te riječi. Uz budno oko počasnog zapovjednika Zdravka Cupara muška ekipa započela je s uvježbavanjem a ubrzo im se priključuje i ženska ekipa ali i velik broj vatrogasnog podmlatka odnosno djece u dobi od 6-12 godina. Danas DVD Družbinec broji gotovo sto članova i članica te uz osnovnu vatrogasnu djelatnost postiže odlične rezultate na natjecanjima, a često je i glavni inicijator i organizator raznih društvenih i humanitarnih akcija kako na području samog mjesta tako i na području Općine Petrijanec.

Prve tri ekipe iz svake kategorije, plasirale su se na državno natjecanje vatrogasaca, a ove je godine u tome najuspješniji bio DVD Biškupec, s jednim prvim, dva druga i jednim trećim mjestom.

Tako je u kategoriji Muški A, prvo mjesto zauzeo DVD Biškupec, drugo mjesto pripalo je DVD-u Ludbreg, a treće mjesto DVD-u Donji Kneginec 1.

U kategoriji Žene A, prvo mjesto osvojila je ekipa iz DVD-a Ščepanje, drugo mjesto DVD Biškupec, a treće mjesto DVD Varaždinske Toplice.

Prvo mjesto u kategoriji Muški B osvojila je ekipa DVD-a Novi Marof, zatim drugo mjesto pripalo je DVD-u Biškupec a treće mjesto Varaždinu. U kategoriji Žene B, prvo mjesto odnijela je ekipa DVD-a Novi Marof, DVD Leskove osvojio je drugo mjesto dok je treće mjesto osvojio DVD Biškupec.

Skip to content