Odaberite
Općina Petrijanec se predstavila u atriju Županijske palače u sklopu Špancirfesta

Sve najbolje iz Općine Petrijanec jučer, 28. kolovoza, predstavljeno je u Bučogradu u atriju Županijske palače. Udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, Osnovna škola Petrijanec i Dječji vrtić Bambi, kojima su se pridružili vrhunski glazbenici, članovi KUD-a Općine Petrijanec i zbor Udruge umirovljenika, pripremili su bogat program.

– Jako sam zadovoljan jer je atrij „krcat“ ljudima. Predstavili smo udrugu Petrijanski kurent, koja je nastala zbog promocije fašnika , tu je radišna obitelj iz uljare Agroprom Patrčević, Osnovna škola Petrijanec i njihova zadruga Aqua Viva koja također ima proizvode od buče. Lovačko društvo Šljuka pripremilo je gulaš, a Sportska ribolovna udruga Općine Petrijanec fiš paprikaš, dok je OPG Moravec ponudio sireve vrhunske kvalitete, a predstavio se i OPG Šipek sa eko povrćem i bučinim uljem, te mlada likovna akademska umjetnica Mateja Štefinščak sa svojim likovnim radovima. Kolačić sreće i Vinarija Novoselec ponudili su mali dio svojih proizvoda. Zahvaljujem se svim udrugama, voditeljima, OPGima i svima ostalima koji su sudjelovali u pripremi i izvedbi ove manifestacije – rekao je načelnik Željko Posavec

Pripremili smo i bogati glazbeni program. Petrijanec ima dugu i bogatu glazbenu tradiciju, a danas smo prikazali dio naših velikih talenata – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastupila je operna diva Bernardica Bačan, Jana Šipek na klaviru, Ana i Petra Horvat na saksofonu i klarinetu, ženska vokalna skupina Erato, zbor Udruge umirovljnika, Dječji vrtić Bambi sa folklornom skupinom, mali i veliki folkloraši KUD-a Općine Petrijanec, tamburaška sekcija KUD-a Općine Petrijanec. Program su vodile učenice OŠ Petrijanec Klara Mihin, Laura Vukešin Lara Domjan i Ema Kokot, a ujedno su se uključile s nekoliko recitacija.

Foto: Agencija Sjever

Foto: Općina Petrijanec

Skip to content