Odaberite
108. redovna izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Petrijanec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu 2. ožujka održalo je 108. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine koju je otvorio zamjenik predsjednika Tihomir Krfogec. Daljnji tijek sjednice vodio je predsjednik Darjan Lukaček. Nakon izbora radnih tijela Skupštine tajnica Andrijana Kolarić podnijela je izvješće o radu društva iz kojeg valja istaknuti značajan pad broja intervencija u odnosu na prethodne godine, pa je tako u 2018. DVD Petrijanec imao samo jednu požarnu te pet tehničkih intervencija. Nakon toga podnijeta su izvješća o financijsko-materijalnom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora i Verifikacijskog povjerenstva kao i plan rada i financijski plan za 2019. godinu a sva izvješća i planove članovi Skupštine prihvatili su jednoglasno.

Članovima DVD-a podijeljena su priznanja i odlikovanja pa je tako spomenicu za pedeset godina članstva u društvu primio Ivan Bačan dok su Stjepan Rodeš i Marko Leskovar primili spomenice za deset godina članstva. Srebrnu plamenicu primio je Tihomir Krfogec a brončanu Stjepan Rodeš dok su brončane medalje primili Nikola Rušec, Darjan Lukaček, David Lukaček i Valentino Jovan. Zahvalnice za potporu radu društva primili su sponzori, najaktivniji članovi društva te dječja ekipa koja je prošle godine osvojila drugo mjesto u Vatrogasnom kupu općine Petrijanec.

Prisutnima se u ime Općine Petrijanec obratio načelnik Željko Posavec koji je zahvalio vatrogascima na njihovom radu i suradnji te istaknuo niz brojnih aktivnosti koje provodi DVD Petrijanec tijekom godine, te će i u budućnosti vatrogasci moći računati na podršku Općine.

Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek čestitala im je na zalaganju u protekloj godini te pohvalila rad s najmlađim članovima ali i na protupožarnoj preventivi s obzirom na osjetan pad broja intervencija u 2018.godini.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na rad društva osvrnuo se tajnik Zvonko Videc koji je ujedno dodijelio priznanja Zvonku Mikacu i Slavku Belšćaku a povodom 25 godina osnivanja Vatrogasne zajednice županije. Domaćinima su čestitke uputili i predstavnici prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te iz čak šest društava iz susjedne Slovenije kao i predstavnici mnogobrojnih udruga koje djeluju na području Općine Petrijanec.

Skip to content