Odaberite
Rekonstrukcija ceste u Strmcu Podravskom u duljini od 1.8km

Varaždinski župan Radimir Čačić i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački sa suradnicima danas su obišli gradilište na županijskoj cesti ŽC 2036 u Strmcu Podravskom u Općini Petrijanec, gdje ih je dočekao načelnik Željko Posavec.

– Vrijeme je bilo idealno za takve radove, a dionice se definiraju u skladu sa željama lokalne samouprave koja tu ima ključan utjecaj, bez obzira na to što je riječ o županijskim cestama, budući da lokalna samouprava definira koje su to točke gdje se posebno mora intervenirati, s tim skromnim sredstvima koja imamo. Ono što očekujemo i vjerujemo da će od ove godine na dalje dobivati barem jedan dio sredstava koja su dodatno stavljena u budžet jedne neobične institucije kad govorimo o cestama, a to su Hrvatske vode. Na prvi pogled to nema nikakve veze, ali mi smo neobična država! Hrvatske vode su u svom budžetu, i na tome smo zahvalni već unaprijed, predvidjele jedan dio za klizišta pa ćemo taj poznati problem nekako probati riješiti. Imamo 62 klizišta evidentirana, za njih nam je potrebno 35 milijuna, a mi imamo 10 posto od toga na godišnjoj razini. Pokušat ćemo barem kroz te kolateralne izvore razriješiti barem jedan dio u sljedećoj godini, a nadam se da ću u razgovorima koje ću sljedeći tjedan voditi s predsjednikom Uprave Hrvatskih voda, već u ovoj godini definirati nekoliko klizišta i dobiti podršku barem za ona goruća i najveća, odnosno klizišta na kojima ne samo da imamo problem s cestom, nego nam i kuće “odlaze”. Na Banjščini imamo šest, sedam takvih kuća u kojima ljudi žive – istaknuo je župan.

Općinski načelnik Željko Posavec je naglasio da su radovi u Strmcu Podravskom vrijedni oko 520 tisuća kuna, financirani u stopostonom iznosu sredstvima Županijske uprave za ceste a obnovljeno je ukupno 1.8 km novog asfaltnog tepiha.
– Moram izraziti zadovoljstvo suradnjom s Varaždinskom županijom, odnosno ŽUC-om, jer ovo je već drugi malo veći projekt koji smo odradili, uz semafore u Novoj Vesi. Odradili smo i nekoliko manjih stvari, kao što je postavljanje semafora koji označuju školu u Strmcu, imali smo nekoliko investicijskih održavanja preko ŽUC-a i ovo je još jedan projekt koji smo zajedno odradili, na čemu zahvaljujem – rekao je Posavec te dodao da je sa stanjem prometnica na području općine uglavnom zadovoljan, no potrebno je odraditi još neke radove:

– Vidjet ćemo kako će ići projekt Aglomeracije – Nova Ves Petrijanečka je kritična, Družbinec je također ŽUC-ova cesta, ali prije toga trebamo riješiti kanalizaciju.

Mi u svojem programu imamo asfaltiranje ceste Butine, gotovo 2 kilometra ceste preko mjere 7.2.2., također sto posto sufinancirano, a radovi kreću uskoro. Radi se puno, radi se i na nerazvrstanim i na županijskim cestama.

Prije radova cesta je izgledala ovako:

prije_radovi prije radovi 2 prije radovi 3 prije radovi 4

Skip to content