Odaberite
DVD Družbinec i ove godine najbolji

Po peti puta održano je Međuopćinsko natjecanje Vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec koje se ujedno bodovalo i za Vatrogasni kup općine Petrijanec. Natjecanje je održano u subotu, 1. rujna 2018. na sportskim terenima Osnovne škole Cestica u organizaciji VZO Cestica dok je domaćin bilo Dobrovoljno vatrogasno drušvo Križovljan Cestica.

Od ukupno trideset pet ekipa razvrstanih u šest kategorija, iz VZO Petrijanec nastupilo je deset ekipa. U kategoriji „muški A“ koja je i najbolji pokazatelj uvježbanosti operativnih vatrogasaca a u konkurenciji od četrnaest ekipa, prvo mjesto je i ove godine osvojio DVD Družbinec, dok je ženska ekipa istog DVD-a u ukupnom poretku osvojila drugo mjesto. U ukupnom poretku muškog podmlatka od 6-12 godina najbolje plasirani bili su mali vatrogasci iz Nove Vesi osvojivši peto mjesto, dok su djevojčice iz DVD-a Nova Ves jedine nastupile u kategoriji ženskog podmlatka.

Prvo mjesto u bodovanju za općinski kup u kategoriji „muški A“ osvojio je DVD Družbinec, drugo mjesto osvojio je DVD Nova Ves a treće DVD Strmec Podravski. U kategoriji „žene A“ nastupio je samo DVD Družbinec.

U kategoriji „pomladak muški“ prvo mjesto osvojio je DVD Nova Ves, drugo DVD Petrijanec dok su treći bili vatrogasci DVD-a Družbinec.

Cijelo natjecanje odvijalo se pod budnim okom petero sudaca iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, kontrolora Mladena Bogdanovića te voditelja natjecanja Darka Majhena. Na kraju ove sada već tradicionalne manifestacije koja svake godine okuplja oko 350 natjecatelja, prisutnima se u ime načelnika općina koje sudjeluju na natjecanju, obratio domaći načelnik Mirko Korotaj, čestitavši svim sudionicima i organizatorima.

Valja naglasiti kako se ovakav vid natjecanja održava s ciljem prije svega poticanja pozitivnih ljudskih vrijednosti i natjecateljskog duha među mladima, okupljanja većeg broja ljudi koji dijele zajedničke interese, provjere uvježbanosti vatrogasca ali i služi kao lijep primjer prijateljstva i suradnje između četiriju vatrogasnih zajednica općina.

U prilogu rezultati:

 

 

 

Skip to content