Odaberite
Odobren još jedan vrijedan projekt općinama Maruševec i Petrijanec

Nakon što su početkom godine potpisali Sporazum o udruživanju u provedbi projekta, općine Maruševec i Petrijanec pripremile su i prijavile projekt Recikliraj i profitiraj – izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, na poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike.
Vrijednost navedenog projekta je 565.088,24 kune, a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za njegovo financiranje, potpisali su ovog tjedna u ime prijavitelja načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš. Ugovorom je definirano kako će 85 posto iznosa biti financirano bespovratnim sredstvima, što je iznos od preko 480 tisuća kuna.
– Radi se o novom prilivu bespovratnih sredstava za općine Maruševec i Petrijanec koja ćemo uložiti u edukaciju građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. To se posebice odnosi na edukaciju o sprječavanju nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta, kazao je načelnik Damir Šprem. Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec ističe da je cilj projekta podizanje svijesti i razumijevanja javnosti o održivom gospodarenju otpadom kako bi doprinijeli pozitivnim promjenama u sustavu gospodarenja otpadom. – Cilj nam je da kroz projekt informiramo i educiramo javnost na području općina Maruševec i Petrijanec te da osvijestimo društvenu i osobnu korist od odvajanja otpada, odnosno recikliranja te važnost sprječavanja nastanka otpada, očuvanja resursa i zaštite okoliša, naglasio je načelnik Željko Posavec.
Planirane izobrazno-informativne aktivnosti u sklopu projekta u cilju podizanja svijesti građana o važnosti održivog gospodarenja komunalnim otpadom te učinkovitog i održivog upravljanja resursima, odvijat će se na području općina Maruševec i Petrijanec narednih 20 mjeseci, odnosno do 2020. godine.

IMG-20180413-WA0000

Skip to content