Odaberite
U Strmcu Podravskom završena sanacija škole vrijedna 440 tisuća kuna

Povodom Svjetskog dana Roma, 9. travnja, upriličena svečanost kojom je obilježen završetak sanacije Područne škole Strmec Podravski.

U školu je uloženo 440.000 kuna. Postavljeni su novo krovište i fasada te je zamijenjena vanjska stolarija. Varaždinska županija ulaže i u druge programe u obrazovanju za nacionalne manjine: za školsku kuhinju i program produženog boravka učenika romske nacionalnosti godišnje se izdvaja 300.000,00 kuna. Općina financira i podupire Osnovnu školu Petrijanec, a s početkom nastavne godine sufinancirali su bilježnice za sve učenike OŠ Petrijanec i Područnih škola Strmec Podravski i Nova Ves ali i razne projekte i natjecanja, počevši od produženog boravka, do škole plivanja – istaknuo je načelnik Željko Posavec.

Ravnateljica škole Valerija Paljak istaknula je kako je škola izgrađena 1931. godine i od onda nije bilo većih zahvata ni uređenja, a sada se može zaključiti da se obnova energetski isplatila jer je već nakon 3 mjeseca od obnove vidljiva ušteda od 60%. S obzirom da djecu uče prihvaćanju različitosti, ravnateljica Paljak je rekla kako „se stvarno možemo smatrati multikulturalnom školom, integracija nam je jedan od glavnih pojmova, a provodimo puno programa upravo na tom području“

Učenici područne škole Strmec Podravski i Osnovne škole Petrijanec upriličili su prigodan program, župan Čačić svečano je prerezao vrpcu, a biskup Mrzljak blagoslovio je školu.

Osim spomenutih župana Radimira Čačića i biskupa Josipa Mrzljaka otvorenju škole nazočili su i dožupan Tomislav Paljak, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, pročelnik za obrazovanje, sport i kulturu dr. sc. Miroslav Huđek.

Skip to content