Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec

Članovi Skupštine Vatrogasne zajednice općine Petrijanec održali su u subotu, 24. ožujka 2018. redovnu izvještajnu sjednicu. Sjednici kojoj je domaćin ove godine bio DVD Petrijanec uz načelnika Željka Posavca te predstavnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Roberta Kovačića prisustvovali su i gosti iz vatrogasnih zajednica općina Cestica, Maruševec, Vidovec, Vinica te samostalnog DVD-a Svibovec Podravski.

U radno voditeljstvo izabrani su predsjednica Nataša Šincek, Stjepan Jovan i Stjepan Papec. Na početku su provedene kooptacije novog člana Skupštine te člana Nadzornog odbora a nakon toga krenulo se s podnošenjem izvješća. Tako je izvješće o radu podnio tajnik Tomislav Križnjak dok je zamjenik zapovjednika Valentino Jovan pročitao izvješće zapovjednika iz kojeg valja istaknuti da su vatrogasci na području općine Petrijanec u prošloj godini imali dvadeset tri intervencije za koje je utrošeno gotovo sto sedamdeset i pet sati dobrovoljnog rada. Također održana je javna pokazna vježba u Novoj Vesi, trideset i jedan član osposobljen je za neko od vatrogasnih zvanja, sudjelovalo se na raznim natjecanjima, kao i svake godine izvršen je pregled hidranata i bunara na području cijele općine te su vatrogasci sudjelovali i na raznim društvenim, kulturnim, humanitarnim i sportskim manifestacijama. Izvješće o financijsko – materijalnom poslovanju podnio je blagajnik Stjepan Papec, predsjednik Nadzornog odbora Pavao Posavec  podnio je izvješće o radu istog a izvješće verifikacijskog povjerenstva pročitao je Darjan Lukaček. Također predstavljeni su plan rada i financijski plan koji je znatno povećan u odnosu na prethodnu godinu a sva izvješća i planovi usvojeni su jednoglasnom većinom.

Na samome kraju prisutnima se obratio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, u ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije obratio se Robert Kovačić a u ime gostujućih vatrogasnih zajednica pozdravio je Antun Kruhek, počasni predsjednik VZO Vidovec.