Odaberite
Održana 81. sjednica Skupštine DVD-a Strmec Podravski

Članovi DVD-a Strmec Podravski održali su u subotu 10.ožujka redovnu godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine. Sjednicu je otvorila predsjednica DVD-a Nataša Šincek, pozdravivši prisutne goste među kojima i načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, predsjednika Vijeća mjesnog odbora Strmec Podravski Josipa Božića, zapovjednika VZO Petrijanec Davida Lukačeka te tajnika Tomislava Križnjaka kao i sve vatrogasce iz prijateljskih društava.
U Radno voditeljstvo izabrane su Nataša Šincek, Martina Jarnec i Nikolina Telebar te Andreja Cerjan kao zapisničar dok su za ovjerovitelje zapisnika izabrani Tomislav Golubić i Stjepan Liber.
Izvješće o radu društva podnio je zapovjednik DVD-a Mihael Šincek istaknuvši da su operativni članovi imali samo četiri intervencije u prošloj godini što je znak dobre protupožarne preventive ali i činjenice da u prosjeku svako treće domaćinstvo u Strmcu Podravskom ima barem jednog člana osposobljenog za neko vatrogasno zvanje. Članovi društva sudjelovali su na nekoliko natjecanja, pristupali su osposobljavanjima, proveli pregled hidranata i bunara a uz sve to pripremali se i za 80. godišnjicu osnutka DVD-a koja je svečano proslavljena 17.lipnja. Također cijelo vrijeme trajao je intenzivan angažman oko pronalaska i nabave novijeg vozila koje je konačno i nabavljeno na samom početku 2018.godine. Izvješće o financijsko – materijalnom poslovanju pročitala je Nikolina Telebar, dok je predsjednica Nadzornog odbora Anamarija Kišić podnijela izvješće o radu istog. Predstavljeni su i prijedlozi Plana rada i Financijskog plana a sva izvješća i planove članovi Skupštine usvojili su jednoglasnom većinom.
Članovima DVD-a Strmec Podravski te njihovim gostima obratio se načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je istaknuo dobru suradnju vatrogasaca i Općine, zahvalio im se na sudjelovanju u svim manifestacijama na području općine te poželio uspjeh u daljnjem radu. U ime Vatrogasne zajednice općine Petrijanec pozdravio je zapovjednik David Lukaček koji je napomenuo zadovoljstvo radom društva ali i nabavkom novijeg vozila koje je neophodno za daljnji rad i razvoj društva.

Na kraju sjednice šestorici članova podijeljene su spomenice za deset godina rada u vatrogasnoj organizaciji pa su tako iste primili: Vlado Galeković, Tomislav Golubić, Tomica Jarnec, Robert Košutar, Nikola Kranjčić i Matija Pajan. Diplomu o stjecanju zvanja vatrogasac primio je Josip Jarnec dok su Krunoslav Martinčević, Anamarija Kišić i Nikolina Telebar primile diplome o stjecanju zvanja vatrogasac 1.klase. U DVD Strmec Podravski primljeno je i dvoje novih članova i to Petra Panić te Matija Golubić.

Skip to content