Odaberite
Izvedena kazališna predstava u Petrijancu povodom Međunarodnog dana žena

U subotu 10.03.2018. Općina Petrijanec je organizirala kazališnu predstavu “Pokopaj me nježno“ u izvedbi Kerekesh teatra povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.
Ulaz je bio besplatan za sve mještane općine, a na predstavu se odazvalo gotovo 450 ljudi. Povodom spomenutog Međunarodnog dana žena, načelnik općine Petrijanec Željko Posavec podijelio je karanfile i svim ženama poželio sretan njihov dan.
Na današnji dan važno je podsjetiti na koji način su se žene izborile za svoja prava. Prvi Dan žena obilježen je davne 1909. u SAD-u, kao dan sjećanja na njujorške javne demonstracije iz 1857. kada su žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. U međuvremenu se, na poticaj UN-a, Međunarodni dan žena počeo obilježavati i službeno.

Predstava je nasmijala do suza sve prisutne, a posjetitelji su nekoliko puta tijekom izvođenja predstave pljeskom nagradili i na kraju se i zahvalili glumcima na odlično izvedenoj izvedbi. Prisutni su bili oduševljeni izvedbom Kerekesh tatra. U predstavi su glumili: Ljubomir Kerekeš (tekst i režija), te Jan Kerekeš, Matko Knešaurek, Goran Koši, Mijo Pavelko i Draško Zidar.

Skip to content