Odaberite
Redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Družbinec

Dana 17.02. u subotu je održana 67. redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Družbinec. Skupštini su prisustvovali svi DVD-ovi iz VZO-a Petrijanec na čelu sa predsjednicom Natašom Šincek te prijateljska društva DVD Svibovec Podravski, DVD Tužno te predsjednik VZO-a Mruševec Zdravko Kukec.

U izvješću upravnog odbora istaknuto je da protekloj godini nakon dugo vremena nije bilo intervencija. To pripisuju sve većoj educiranosti mještana o protupožarnoj preventivi, DVD broji skoro 90 članova te se može reći da je svaki 6 stanovnik Družbinca prošao neku vrstu edukacije. Također je razmješteno 18 vatrogasnih S aparata sa prahom na svakih 200 metara po naselju, čiji periodični servis iziskuje određene financijske izdatke. Društvo ima 3 natjecateljska odjeljenja sa kojima nastupa na brojnim natjecanjima (muška A ekipa, ženska A ekipa i vatrogasni pomladak), također su istaknili zadovoljstvo postignutim rezultatima jer je muška i ženska ekipa prvak općine Petrijanec već drugu godinu zaredom a vatrogasni pomladak vice prvak općine. Muška A ekipa je i osvojila Regionalno natjecanje, a ženska ekipa je bila drugo plasirana.

Na kraju izvještaja su se osvrnuli na 2018. godinu i planove te istaknuli da će rad sa mladima biti jedan od najvažnijih segmenata u radu društva. Samim primanjem djece u vatrogastvo ih pokušavaju naučiti humanim vrijednostima koje vatrogastvo potiče. Za uspjeh i ostanak djece u vatrogastvu su ključne 3 stvari: dobro organiziran DVD, voditelj vatrogasne mladeži, te roditelji. Roditelji bi trebali prepoznati zdravu sredinu te poticati djecu da se bave vatrogasnim aktivnostima. Cilj DVD-a Družbinec  je zadržati što veći broj djece da ostane u vatrogastvu te da oni „sutra“ budu operativni vatrogasci, upravljaju društvom ili na bilo koji drugi način doprinose vatrogastvu u Družbincu, općini pa i šire. Mladi su budućnost svake organizacije pa tako i DVD-a Družbinec, zbog toga su nužni svi napori, organizacijski i financijski kako bi zadržali mlade u vatrogastvu te samim time doprinijeli većoj sigurnosti u Družbincu. Istaknuto je  da su članovi aktivni i u drugim aspektima u lokalnoj zajednici, ta aktivnost se posebno ističe u sportu što je dobro zbog tjelesne spremnosti koju vatrogasci moraju imati.

Na samom kraju skupštine je održan službeni prijem novih članova u DVD, a učlanjeno ih je 22-oje

Trenutan broj članova u društvu iznosi 88, 61 muških članova i 27 ženskih članica.

 

Skip to content