Odaberite
107. sjednica Skupštine DVD-a Petrijanec

Članovi DVD-a Petrijanec u subotu, 3.veljače 2018. održali su redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine koja je započela izvođenjem državne i vatrogasne himne te minutom šutnje u čast preminulim vatrogascima i hrvatskim braniteljima.

Sjednicu je vodio predsjednik Darjan Lukaček a nastavljena je podnošenjem izvješća o radu društva koje su iznijeli tajnica Andrijana Kolarić te za operativni dio zapovjednik Valentino Jovan. Izvješće o financijsko materijalnom poslovanju podnio je blagajnik Stjepan Golub, izvješće verifikacijskog povjerenstva Zdravko Škrinjar dok je se u ime Nadzornog odbora obratio Dražen Horbec. Predstavljeni su i plan rada te financijski plan koji su, kao i sva podnijeta izviješća usvojeni jednoglasno.
Na kraju sjednice uručena su priznanja pa su tako Nikola Telebar i Ivica Šantalab primili spomenice za dvadeset godina, Zdravko Škrinjar za četrdeset godina a Franjo Žmegač za pedeset godina rada u vatrogasnoj organizaciji. Spomenice vatrogasni veteran primili su Ivan Bačan i Josip Kranjčić a u društvo je primljen i jedan novi član, Valentino Bencek.
Također su podijeljene zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su u protekloj godini dali svoj doprinos radu DVD-a Petrijanec.
Uz mnogobrojne goste iz okolnih prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava sjednici je prisustvovalo i pet društava iz susjedne Slovenije uključujući i PGD Desenci s kojima su petrijanečki vatrogasci prije trideset osam godina potpisali povelju o bratimljenju.
U ime Vatrogasne zajednice općine Petrijanec prisutnima se obratila predsjednica Nataša Šincek koja je skrenula pažnju na problem s kojim se suočava sve više vatrogasnih organizacija, a to je odlazak članova na rad u inozemstvo i baš iz tog razloga u DVD-u Petrijanec krajem prošle godine opet su se dogodile promjene u vodstvu i tijelima upravljanja.
Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice pozdravio je u ime tih organizacija te prisutne upoznao s novostima i promjenama koje bi trebale poboljšati situaciju u vatrogastvu, kako financijsku tako i organizacijsku.
Načelnik općine Petrijanec Željko Posavec zahvalio je vatrogascima na njihovom radu kako u onom vatrogasnom dijelu tako i na pomoći pri organizaciji svih ostalih društvenih, kulturnih, humanitarnih manifestacija te obećao daljnju podršku razvoju društva.
Budući da je sjednica Skupštine održana u razdoblju kada traju razne fašničke priredbe, prije samog kraja službenog dijela, nazočnima su se predstavili članovi skupine „Petrajnski kurent“ nakon čijeg kratkog nastupa je predsjednik DVD-a zaključio sjednicu te pozvao sve goste na druženje uz prigodni domjenak.

Skip to content