Skupština Udruge umirovljenika Općine Petrijanec

0
465

Dana 28. travnja 2017. godine održana je godišnja skupština Udruge umirovljenika Općine Petrijanec. Skupštini je prisustvovalo preko stotinu aktivnih članova i gostiju iz drugih udruga umirovljenika koje djeluju na području Varaždinske županije. Svečanu skupštinu vodio je predsjednik udruge g. Stanislav Hrešć koji je dao opširan izvještaj o radu udruge u 2016. godini. Financijski izvještaj udruge podnijela je blagajnica gđa. Zdravka Rodeš, a prisutnima se obratila i gđa. Silvija Šincek Humek koja je detaljnije govorila o aktualnom projektu „Pomoć u zajednici za starije osobe“. Projekt se provodi od kraja 2016. godine, a namijenjen je starijim osobama kako bi se raznim aktivnostima, kreativnim radionicama, edukacijskim predavanjima, savjetovanjima i preventivnim zdravstvenim pregledima pomoglo u kvalitetnijem i zdravijem životu osobama treće životne dobi.

Članovi udruge umirovljenika tako mogu besplatno koristiti usluge preventivnih pregleda (mjerenje šećera i krvnog tlaka) koji se održavaju jednom mjesečno, a provodi ih sestra Štefanija Jakopanec u suradnji s patronažnom službom, te preventivni pregledi u suradnji sa Poliklinikom sv. Nikola na kojima korisnici mogu besplatno mjeriti očni tlak, provjeru vida i denzitometriju.

Pregledi će se održati u ponedjeljak 08. svibnja u Društvenom domu u Petrijancu i 12. svibnja u Društvenom domu u Novoj Vesi Petrijanečkoj u vremenu od 09:00 do 13:00 sati. 

Dana 17. svibnja 2017. održati će se predavanje na temu povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv hipertenzije koje će održati liječnica opće medicine dr.Tanja Sakač.

U sklopu projekta organiziran je i prijevoz za starije osobe kojeg korisnici redovito koriste kako bi mogli obaviti liječničke preglede u Varaždinu. Kod provedbe projekta važnu ulogu imaju i volonteri koji svojim doprinosom pomažu u realizaciji samog projekta, te uz radionice izrade rukotvorina, igranja pikada i društvenih igara i zumbe gold omogućuju prevenciju i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba.
Na kraju skupštine se prigodnim riječima obratio i načelnik Vladimir Kurečić, te gosti iz Ivanca i Varaždina.