Uspješno odrađena ekološka akcija čišćenja

0
1016

U subotu 08. travnja 2017. godine uspješno je organizirana još jedna ekološka radna akcija čišćenja okoliša  koju su organizirali Općina Petrijanec i općinska komunalna tvrtka Priroda d.o.o. U akciju su se uključili članovi mjesnih odbora, vatrogasnih društava, nogometnih klubova, udruga koje djeluju na području općine (lovci, ribiči, branitelji, mladi…) te učenici Osnovne škole Petrijanec, tako da je u akciji sudjelovalo gotovo stotinjak ekološki osviještenih mještana koji su čistili površine uz prometnice, poljske putove, šumarke, oko dječjih i nogometnih igrališta te ostale površine.

U akciju su se uključili i mještani romskog naselja koji su ovog vikenda prionuli čišćenju površina u romskom naselju.

Prikupljeni otpad, a bilo ga je u popriličnim količinama, je preuzela ovlaštena tvrtka na daljnju obradu. Žalosti činjenica da se iz godine u godinu ne smanjuje količina otpada koja završi u prirodi oko nas na nedozvoljen i necivilizirani način, usprkos organiziranom zbrinjavanju i razvrstavanju otpada na „kućnom pragu“ te mogućnosti odvoza glomaznog otpada iz domaćinstava putem ovlaštenog koncesionara.

Za sve sudionike je nakon završetka radne akcije organizirano druženje uz domjenak. Ovim putem zahvala svim sudionicima na doprinosu i uloženom trudu za očuvanje našeg okoliša i prirode koje je naše zajedničko dobro.