Odaberite
Udruga Petrovke u  Sloveniji i Špancirfestu

Članice udruge očuvanja tradicije zavičaja  „Petrovke“ posjetile su 35.po redu Kmečki praznik u občini Destrnik. Praznik svake godine tijekom kolovoza priređuje Turistično društvo, a u dvodnevnom programu postavlja se klopotec, održavaju se seoske igre, upriličuje se povorka starih zanata i moderne mehanizacije, prikazuje se izrada platna od lana. Dodjeljuju se i nagrade  za najljepše okućnice te za orginalne poljoprivredne proizvode lokalnih proizvođača.

Posjetitelje iz Petrijanca dočekala je gđa. Elizabeta Fras, koja je poput turističkog vodiča pokazala sve znamenitosti općine Destrnik, crkvu sv. Urbana i viničariju Destrnik opremljenu stariniskim predmetima kojima se nastoji prikazati  negadašnji način života lokalnih seljaka.

Tijekom trajanja 18. po redu Špancirfesta članice udruge Petrovke izlagale su treći put zaredom svoje radove u kućici ispred zgrade Županije. Sudjelovanje udruge na Špancirfestu omogućeno je od strane Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad koja djeluje na području četrnaest općina i gradova iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije.

Uz općine i gradove članovi mogu biti Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge kojima je cilj ruralni razvoj te poticanje lokalnog stanovništva na udruživanje i razmjenu iskustava.

 

Skip to content