Odaberite
105 godina rada DVD-a Petrijanec

 Za uspješan rad primljene čestitke, a zaslužni dobili priznanja
U subotu, 6. veljače 2016. u dvorani vatrogasnog doma u Petrijancu održana je 105. sjednica skupštine DVD-a Petrijanec, središnjeg društva u općini.
Sjednica je započela hrvatskom i vatrogasnom himnom, a potom je minutom šutnje odana počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima. Uz domaća društva iz Vatrogasne zajednice općine Petrijanec, skupštini je prisustvovalo stotinjak predstavnika društava iz Hrvatske i Slovenije te ostali gosti, a sa posebnim zadovoljstvom je predsjednik DVD-a Petrijanec Zvonko Mikac pozdravio članove PGD-a Desenci s kojima je pred više od tri desetljeća potpisana povelja o bratimljenju. U podnesenom izvješću naglašeno je da je lanjske godine vatrogasna postrojba sudjelovala  na 19 intervencija, a od toga se šest puta ispumpavala voda,a gasili su se i požari na kućama, pomoćnim objektima i otvorenom prostoru pa su tako u pet navrata vatrogasci gasili i smetlište. Vrijedni članovi središnje vatrogasne općinske postrojbe sudjelovali su i na više vježbi i natjecanja, a zapovjednik David Lukaček bio je i na međunarodnoj vježbi „Mura 2015“ na kojoj su uz predstavnike iz Hrvatske bili i predstavnici Austrije, Mađarske i Slovenije.
Po usvajanju podnijetih izvješća koja su jednoglasno prihvaćena, kao i plan rada za ovu godinu, u vatrogasno društvo primljene su Andrijana Kolarić i Matea Melnjak, a potom je Zvonko Biškup, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije uručio vatrogasnu spomenicu Vladimiru Telebaru za trideset godina provedenih u društvu te spomenice Hrvatske vatrogasne zajednice za šest desetljeća u vatrogastvu koje su primili Pavao Leskovar i predsjednik DVD-a Zvonko Mikac.
Nakon toga su zaslužnim članovima uručene zahvalnice, plakete, priznanja i povelje, a brončane vatrogasne plamenice primili su Valentino Jovan, Marko Leskovar, Darjan Lukaček, David  Lukaček i Nikola Rušec.
U ime Vatrogasne zajednice općine Petrijanec čestitke na uspješnom radu uputio je Krunoslav Jovan, zapovjednik Zajednice, a ostvarenje svih zadanih ciljeva potom je poželio i Zvonko Biškup, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.
Načelnik Vladimir Kurečić zahvalio je vatrogascima na uspješnom radu i naglasio da će Općina Petrijanec i dalje pratiti i pomagati rad vatrogastva. Čestitke na uspješnom radu uputili su i predstavnici ostalih gostujućih društava i udruga, a predsjednica PGD-a Desenci izrazila je zadovoljstvo suradnjom koja traje preko 35 godina.
Kako se održavanje skupštine poklopilo s vremenom  u kojem se održavaju razne pokladne priredbe i maškare okupljanim sudionicima sjednice na kraju se predstavila fašnička družina „Petrajnski kurenti“, a potom je druženje nastavljeno do kasnih noćnih sati.

tekst i foto: Franjo Talan

 

Skip to content